dijous, 22 d’octubre del 2009

Suport a les entitats locals en la preparació i organització de les consultes sobiranistes


Per Plataforma pel Dret de Decidir


El 13 de setembre es va iniciar el procés per crear una coordinació nacional de les consultes sobiranistes, des de l’entusiasme i la participació de diverses entitats ciutadanes i associacions de càrrecs electes locals.

Tanmateix, fins avui, no s’ha assolit una coordinació participativa i unitària de les entitats ciutadanes i les associacions de batlles i regidors; per això, la PDD treballarà per aconseguir-ho. El protagonisme del procés de consultes ha de recaure en les entitats locals i els municipis, les entitats nacionals i associacions de càrrecs electes han de limitar-se a donar el suport tècnic necessari.


Mentrestant, entenent que el procés de consultes és imparable, la PDD posarà a disposició de les entitats ciutadanes locals que ho sol•licitin els recursos humans i tècnics de què disposa per dur a terme les consultes sobiranistes, tot i que espera que, ben aviat, es pugui consolidar una coordinació de suport tècnic fruit de de la unitat que l’ocasió històrica requereix.


La Plataforma pel Dret de Decidir considera que:


1. La consulta d’Arenys de Munt marca un punt d’inflexió fonamental per començar el procés de consultes arreu del país. Tornem a felicitar i a donar les gràcies a les entitats locals i al consistori que ho han fet possible.


2. Per dur a terme, arreu del país, el procés que s’ha iniciat a Arenys de Munt cal el treball de base en els diferents municipis i, per això, és imprescindible la col•laboració entre les entitats locals i els consistoris.


3. Els protagonistes reals són els municipis i les entitats locals, les quals conjuntament amb els alcaldes i regidors són la peça clau per aconseguir que el procés iniciat a Arenys de Munt s’estengui com una taca d’oli.


4. Com que el procés de consultes és imparable, és necessària una coordinació nacional de suport a les entitats locals i ajuntaments, en especial per organitzar la comunicació internacional i per no doblar esforços.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada