diumenge, 26 de setembre del 2010

Un grup d'activistes ocupa l'antic Banc de Crèdit per fer reflexionar sobre la vaga general


Després d'una manifestació de protesta contra el sistema capitalista i la banca, almenys un centenar d'activistes han entrat a l'antiga seu del Banc Espanyol de Crèdit, a la plaça de Catalunya, aquest dissabte al vespre. Dotze escaladors s'han enfilat a la façana de l'edifici i hi han penjat una pancarta amb el lema "La banca ens asfixia, la patronal ens explota; els polítics ens menteixen, CCOO i UGT ens venen". Els organitzadors diuen que és un acte com a alternativa a la vaga general del 29 de setembre.

L'acte l'ha convocat el Moviment del 25, format per membres de diferents col·lectius i assemblees d'esquerres que s'han englobat sota aquest nom, fent referència al 25 de setembre, dia en què s'ha celebrat l'acte de l'ocupació. Segons una de les portaveus, volen ocupar l'edifici fins dimecres per preparar la vaga general. Prèviament a aquesta ocupació, unes 2.000 persones s'han manifestat pel carrer de Pelai des de la plaça de la Universitat. Els Mossos han dit que aquesta manifestació no estava autoritzada i s'han situat a la porta de l'edifici amb un dispositiu de seguretat, però no hi ha hagut incidents. Els manifestants cridaven consignes contra els sindicats majoritaris, el tripartit i la banca.

L'acte a la porta de l'antic edifici del Banc Espanyol de Crèdit ha començat amb la lectura d'un manifest, els participants han disfressat l'escultura de la porta i 12 escaladors han mostrat una pancarta amb el seu lema. Després han ocupat l'edifici, on es faran projeccions, tallers i lectures de manifestos. Sembla, però, que ja feia dies que hi havia uns quants membres del col·lectiu a l'edifici preparant les accions d'aquest dissabte, 25 de setembre.

La portaveu del Moviment del 25 ha dit que la gent se sent "traïda" i per això han convocat aquests actes, per "expressar la seva oposició al sistema capitalista i al moviment sindical tradicional" i "denunciar l'explotació i la precarietat dels sectors socials més vulnerables" ja que "la vaga no servirà per a res".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada