divendres, 25 de març del 2011

Article 1a Marxa juvenil en defensa del territori

Per Quique Badia [1]

[1] Article aparegut a La Directa.


Unes cent-vint persones varen participar el passat diumenge dia 20 de març de la 1a Marxa juvenil en defensa del territori, una marxa organitzada per les assemblees de joves juntament amb algunes organitzacions juvenils de la comarca i que comptava amb el suport de tot un reguitzell d’agrupaments escoltes i col·lectius que advoquen per un nou model de mobilitat enfront del que està previst al projecte de la Ronda Maresme. L’acte també ha rebut el suport de la Coordinadora Preservem el Maresme, l’ens que fins ara ha encapçalat les protestes contra el citat. Les persones que s’han sentit cridades a participar d’aquesta entenen que el projecte de la ronda està fet a mida dels interessos d’Abertis, l’empresa concessionària del peatge de la C-32.

La marxa, que ha recorregut el centre de Vilassar de Mar, el barri del Barato del mateix poble, la carretera de Cabrils i Vilassar de Dalt, ha estat amenitzada per càntics contra els laterals de l’autopista. Les assistents duien banderes de colors amb predomini del verd que duien serigrafiat un logotip on s’hi llegia “que no ens trinxin la comarca”, el lema de la lluita contra els laterals. Durant el recorregut s’han despenjat dues pancartes horitzontals a l’alçada del pont de l’autopista amb un “no als laterals” estampat. També durant la marxa un grup de grafiteres han pintat un mural amb el lema citat i on també hi han dibuixat un “no als laterals a la C-32”.

Segons les organitzadores de la marxa al tram de Cabrils, algunes persones de l’ajuntament els han comunicat que la confecció del grafit no tenia permís, malgrat que una de les organitzacions convocants a la marxa assegura que havia entregat una instància mesos endarrere i que fins i tot comptaven amb la paraula de l’alcalde de la localitat. Sigui com sigui, aquest malentès ha acabat amb les grafiteres identificades per la policia local.


L’acte ha finalitzat amb la lectura d’un manifest a la plaça del teatre de La Massa de Vilassar de Dalt.

http://www.youtube.com/watch?v=B1GOS5gT6hM

1 comentari:

  1. bona tribuna de l'esquerra anticapitalista maresmenca!

    una esquerra revolucionària al costat dels moviments i de les lluites!

    endavant Revolta Global!

    sense manies i a totes per l'anticapitalisme!

    ResponElimina