dimecres, 7 de novembre de 2012

CUP clients de CX ?

Felicito a aquells que duen la bandera de la unitat popular sense volguer veure que la realitat de la lluita obrera és plural, a aquells que només vigilen amb el que, però no pas el com. Aquells que van tenir la brillant idea de que domiciliar el seu comte de donatius a Catalunya Caixa.

Resulta que la veu única i verdadera veu de la unitat popular ha comés el petit error d’escollir ser clients d’un banc rescatat que deixa sense casa a decenes de persones, que és un dels 14 bancs que ajuden a economicament a 19 empreses relacionades amb la industria armamentística(1). Entitat bancaria que va ser ocupada fa 2 anys per membres de la Candidatura Anticapitalistes, i va expedientar a companys de Revolta Global- Esquerra anticapitalista, lluita internacionalista i En lluita (2) (Aquest últim, ara dins de Alternativa d’esquerres). A arrel d’això es va iniciar una campanya de boicot i que, pel que es veu, ells NO ES SOLIDARITZEN amb la causa (3). Entitat bancaria que just ahir va fer una trucada a TV3 perque es reedites un video de l’acció de la PAH precisament contra aquesta entitat bancaria. I que tenia un fons d’inversió que es deia 100% Natural que es dedicava a especular amb aliments(4); i això només és una petita mostra de tot els draps bruts que deu tenir.

Quina revolucionaria, indignada, anticapitalista o simplement membre la classe obrera proposaria ser client d’una entitat bancaria com aquesta? Senzillament CAP. Així que aconsellaria, desde el meu humil punt de vista, que aquesta candidatura es decidis a canviar la entitat amb la que opera i que intentes promocionar altres formes de banca com la banca ética encara que no siguin 100% CATALANES. LA lluita de classes és indiscutiblement internacionalista. Enganxar cartells a "La caixa" i tenir un compte obert a CX forma part del circ que criticava quan no es presentaven i demanaven l'abtenció.Potser electoralment es treu més suc de picar l'ullet a la gent de #novullpagar monopolitzat per Si, que solidaritzar-se amb companys de lluites al carrer.

Moltes gràcies.

El compte on ingressar les DONACIONS és: CUP-Alternativa d'Esquerres - 2013-6096-55-0200****** de CX (CatalunyaCaixa)

(1) http://www.lactual.cat/cat/notices/2012/09/inversions_de_la_banca_en_armament_7483.php

(2) http://www.youtube.com/watch?v=2ZQwxkrKulY
(3) http://www.anticapitalistas.org/Boicot-a-CatalunyaCaixa
(4) http://www.canalsolidari.org/noticia/amb-el-menjar-no-s-hi-juga-no-s-hi-s-especula/26188

Avui una dona s'ha suicidat al fer-se efectiu un desnonament per la mencionada entitat bancaria CatalunyaCaixa, Crec que no hi ha cap cas de desnonament per part de la banca ética, encara que no sigui catalana.


Per acabar m'agradaria dir que sempre he defensat que les CUP són un tot un món i que cada CUP és un món en ella mateixa, així que, per acabar, m’agradaria felicitar, i aquest cop sense ironies, als companys que treballen per la unitat popular des de el respecte, la igualtat, complexitat i pluralitat de la clase obrera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada