dilluns, 5 de novembre del 2012

Segrestant el dret a la informació


Sembla que la classe dominat té molt clar que els mitjans de desinformació són una eina prioritària a l’hora de mantenir el control social. El Company Javier Couso explica a les seves xerrades com es manipula la informació en temps de guerra, però el que costa d’imaginar és que en temps teòricament de pau, hi hagi tants atemptats contra el dret a la informació.

Només llevar-nos alguns ja hem rebut la noticia d’un possible tancament de Kaosenlared. Des de el servidor alemany Hetzner han amenaçat de tancar l’espai web justificant-se en que devien despublicar articles contra l’estat d’Israel, degut a una denuncia d’una agrupació incerta (possiblement fantasma), però amb prou poder com per fer que el servidor alemany es posiciones. Per sort aquest col·lectiu, junt amb Nodo50, han pogut traspassar tota la informació cap a altres servidor per tal de poder seguir garantint el dret a la contrainformació.  Finalment no ha passat res, i el servidor alemany no retirat l’accés al espai web, però se’ns dubte és una declaració d’intencions.

Per altre banda, ja cap al migdia, he pogut veure unes imatges de TV3: Una Acció de la PAH, a la seu de Catalunya Caixa, entitat bancària intervinguda per l’estat espanyol i que ja van ocupar en el seu dia els membres de la candidatura Anticapitalistes, per tal de demanar la dació en pagament i alliberar a les famílies d’haver de suportar el deute. Sembla que aquestes imatges no les tornarem a veure,a ja que TV3 ha decidit no emetre cap imatge més del vídeo per ordre de Catalunya Caixa. Així ho ha anunciat la companya Ada Colau al seu twitter. Al telenotícies del vespre han editat un altre vídeo on no es veuen els responsables de l’entitat bancària ni simbolismes ni sigles de la mateixa.

En tan sols un dia, dos casos clars de manipulació informativa, que recorden molts als casos dels periodista grec que va publicar 200 noms de persones que guarden els seus diners en paradisos fiscals sense pagar impostos, o el cas dels companys de la Revista Caféambllet, que han estat multats amb 10.000 per destapar casos de corrupció en la sanitat pública de personalitats properes a les altes esferes de Convergència i Unió.

Així doncs, l’únic que podem fer és seguir denunciant tots aquest casos de manipulació mediàtica i donar tot els nostre suport als companys que dia a dia els amenacen en fer-los callar, per que ens segueixin explicant la realitat que el poder ens vol ocultar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada