dijous, 15 de novembre del 2012

Dues realitats


No m’hen amago de dir que , fins ara, he fet una crítica bastant forta de les formes d’actuar de la Cup en aquestes eleccions al Parlament de Catalunya, fins i tot diria que de forma massa visceral, però seria injust dir que totes les CUP’s estan reflexades en l’organisme en el que es composa la CUP nacional.

Sense anar més lluny, durant aquestes últimes setmanes jo, que sóc militant de Revolta Global – Esquerra Anticapitalista, he estat treballant amb companys de la CUP, i de sindicats com la COS o CGT i d’altres, sense cap tipus de problema i des de el respecte mutu.  Tots plegats teníem l’objectiu comú de mobilitzar a la classe treballadora de Mataró durant aquesta última vaga general del 14N. Fins hi tot sense parlar-ho, CUP i RG-EA van decidir no dur ni banderes ni pancarta pròpia, entenent així que la vaga general és una lluita política, però sobretot una lluita sindical. El resultat de la manifestació van ser alguns centenars de persones, totes de diferents procedència i de pertinença a diferents grups, unides a plaça Santa per protestar contra la reforma laboral, la situació política del país, ja es consideri com a país Catalunya o Espanya, i en general de les mesures d’austeritat imposades per Alemanya.

Per altre banda cal destacar que l’actitud de la CUP nacional es distancia molt d’aquest esperit unitari que es va respirar a Mataró. Així doncs, mentre que alguns  criticaven el 15M i deien que era un moviment espanyolista que venia de Madrid, ara l’utilitzen com a reclam electoral, sense respectar la pluralitat que hi havia a les places, no només de Catalunya també de l’estat espanyol i d’altres punts d’Europa. I no només això sinó que s’atreveixen a autofelicitar-se per el seguiment de la vaga general, en lloc d’una felicitació amplia a totes les organitzacions i sindicats que hi ha col·laborat.

Així doncs dins de la mateixa CUP trobem dues formes d’actuació i de fer política molts diferents, però crec que només una respon a la necessitat de construint un Pol Popular Anticapitalista desde el respecte, complexitat i la pluralitat que caracteritza les esquerres combatives.
Felicitar als companys, siguin d’on siguin, que treballen en aquesta linea, i demanar perdó per si algun s'ha pogut ofendre en l'entrada anterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada